Ako dosiahnuť naše ciele

 

Malý návod na dosiahnutie vašich ceľov


Jednou z najväčších výziev na dosiahnutie našich cieľov je násjť motiváciu, hlavne keď sa vecí stávajú ťažšími. Či sa už snažíme vytvoriť si rutinu alebo odvyknúť si od zlozvykov a to v živote alebo alebo v zdravom životnom štýle. Prečítajte si tento článok a pomôže vám dosiahnuť svoje ciele. 

Povedzte o svojich cieľoch

Je oveľa pravdepodobnejšie, že svoje ciele dosiahntete ak napríklad niečo sľúbite a potom sa budete snažiť ten sľub dodržať. Alebo ak poviete o vašom góle vašim priateľom alebo vašej rodine, jednak vás to tým zaväzuje a tiež vás môžu motivovať, ak sa dosahovanie vášho cieľa stane náročnejším. 

Napíšte si to

Ďalšia osoba, ktorej môžete niečo sľúbiť ste vy sami. Zapíšte si svoj cieľ a prečo ho chcete dosiahnuť. Snažte sa držať tento napísaný sľub či už pri sebe, alebo na viditeľnom mieste. Ja si ho zapisujem do diára a to každý deň ako prvú vec, aby mi to pripomenulo, čo som si sľúbila, resp. zaumienila.  

Buďte realistickí

Ak si nastavíte svoj cieľ, uistite sa, že je realistický. Začnite tým, že si nastavíte malé ciele a postupne ako ich ich dosahujete, tak si nastavte náročnejšie a dlhodobejšie ciele. Úspešné dosiahnutie vašich menších cieľov vám dá dôveru pustiť sa do niečoho náročnejšieho.

Nech sú vaše ciele merateľné

Nájdite nejaký spôsob, ako merať svoj pokrok. Napríklad je ľahké si povedať, že dnes budem jesť zdravo, ale čo to presne znamená "budem jesť zdravo"? Lepší cieľ by bolo stanoviť si, že budete piť 2 litre vody alebo jesť 5 porcií ovocia alebo zeleniny denne.

Nesnažte sa robiť naraz príliš veľa

Ak sa pokúšate robiť príliš veľa zmien naraz, je veľmi pravdepodobné, že bude veľmi náročné až nemožné dosiahnuť to. Nastavte si jeden hlavný cieľ, na ktorý sa budete sústrediť a keď ho dokončíte, presuňte sa na ďalší cieľ!

Dúfam vám toto pomohlo uvedomiť si, že tie svoje ciele môžete dosiahnuť. Môže to nejakú dobu trvať, ale nakoniec sa tam dostanete. Ak máte akékoľvek ďalšie skvelé tipy na dosiahnutie svojich cieľov, podeľte sa o ne.

 

ďalšie blogy nájdete v našom online programe

zisti benefity vyskúšať zdarma ukážky z aplikácie ukážky z aplikácie