Dôležitosť zdravého životného štýlu

 

Starajme sa o naše telo, je to to jediné miesto, kde musíme žiť.


Mnoho ľudí vidí zdravú stravu a cvičenia ako niečo, na čo nemajú čas. Otázka, ktorú sa musím opýtať je, prečo nie?

Naše telo je tá najdôležitejšia vec, ktorú máme. Ak sa nebudeme o naše telo starať, budeme oveľa častejšie chorí alebo zranení. Môže sa stať, že nebudete schopní robiť všetky aktivity, ktoré by ste si želali robiť. Môže sa stať, že nebudete môcť hrať/robiť športy, ktorým by ste sa chceli venovať, alebo robiť prácu okolo domu, ktorú by ste chceli. Ja nehovorím, že nemôžete byť šťastní, ak nie ste fit a zdraví, ale hovorím o tom všetkom, čo by ste mohli robiť, čo nemusíte byť schopní robiť teraz.

Ľudia by sa nikdy nesprávali k svojím domovom, vozidlám alebo ich oblečeniu spôsobom, akým zaobchádzajú so svojím telom. Nikdy by nedali benzín do dieslového auta, takisto by sa uistili, že ich auto pravidelne používajú a starajú sa oň tak, aby im vydržalo čo najdlhšie v dobrom stave. 

Naše telo je rovnaké, keď do neho dáte zlé "palivo", nebude správne fungovať a "pokazí sa" a takisto ak nebudete pravideľne cvičiť a používať ho tak, ako to naše telo potrebuje a na čo je stavané, stane sa to isté.

To neznamená, že teraz musíte začať držať diétu alebo stráviť každý deň 2 hodiny v posilňovni. Jedná sa o to, aby sme začali robiť malé zmeny v našom životnom štýle, ktorých sa môžeme držať. Napríklad začnite chodiť po schodoch namiesto používania výťahu, nedávajte si cukor do kávy, začnite jesť viac ovocia a zeleniny, jedzte viac nespracovaných potravín, pite viac vody, začnite chodiť na prechádzky.

Naše telo je úžasné a to najdôležitejšie, čo máme. Postarajte sa oň, a ja vám sľubujem, že budete veľmi príjemne prekvapení, keď zistíte, čo všetko vaše telo dokáže a ako dobre sa môžete cítiť.

 

ďalšie blogy nájdete v našom online programe

zisti benefity vyskúšať zdarma ukážky z aplikácie ukážky z aplikácie