5 dôvodov, prečo rýchle diety nefungujú

 

Nesúrte niečo, čo chcete, aby vydržalo celý život


V dnešnej dobe existuje mnoho ponúkaných rýchlych diét alebo rôzne výzvy, ktoré sľubujú skvelé výsledky v krátkom časovom období. Veľa ľudí sa do nich pustí, ale väčšinu času nefungujú a ak ano, tak dokonca môžu byť pre nás škodlivé. Dnešný článok vysvetľuje, prečo by sme sa takýmto rýchlym dietám mali vyhnúť

1. Výsledky nevydržia

Tieto diéty sú tie, ktoré vedú k jo-jo efektu. Takže môžete získať rýchle výsledky, ale akonáhle začnete opäť normálne jesť, veľmi rýchlo naberiete stratené kilá a možno ešte aj niečo navyše.

2. Nestrácate tuk

Áno, schudnete, ale žiaľ nie z tuku. Väčšinu hmotnosti, ktorú stratíte bude v skutočnosti hmotnosť vody. A tým že hladujete, tak budete strácať tiež aj na svalovej hmote. To pre nás nie je dobré, pretože z toho budete zoslabnutí a to zníži počet kalórií, ktoré za deň potrebujete, resp. to spomalí váš metabolizmus. 

3. Zdravotné problémy

Extrémne diéty pracujú tak, že vyhladujú telo na krátku dobu. To však znamená, že prídete o dôležité živiny, ktoré vaše telo potrebuje. V krátkej dobe si môžete všimnúť, že sa vám zhoršila pleť a kvalita, resp. vypadávanie vlasov a dlhodobejšie by ste si mohli všimnúť hormonálne a zažívacie problémy. 

4. Budete sa cítiť zle

Ak sa pustíte do takýchto diét, vaše telo nebude mať dostatok energie. Budete sa cítiť neustále unavení, náladoví a nebude sa môcť sústrediť. Budete mať dokonca problémy s dostatkom energie na cvičenie, čo vlastne znižuje šance na vysnívanú formu. 

5. Prejedanie sa

Extrémne diéty zvyčajne vedú  k tomu, že v určitom bode nás zlomia a začneme mať problémy so sebaovládaním a začneme sa prejedať. Je pravdepodobné, že počas vašich "výbuchov" prejedania sa zjete viac kalórií, než by ste možno mali prijať za celý deň, lebo nikto sa neprejedá zeleninou a ovocím.  

Rýchle diéty sú nezdravé a zvyčajne sa po nich ocitnete v horšom stave, než keď ste začali. Ak sa chcete dostať do formy, potom sa pozrite na zdravé a udržateľné, vyvážené diétne plány, resp. zdravý životný štýl, ktorý nerobí príliš veľa zmien príliš rýchlo.

 

ďalšie blogy nájdete v našom online programe

zisti benefity vyskúšať zdarma ukážky z aplikácie ukážky z aplikácie