4 Najväčšie Fitness Mýty

 

Fitness Mýty


Stále sa dozvedáme veľa nových vecí o dietách a cvičeniach, ale nie všetky z nich sú pravdivé. Aby som vám pomohla, tu sú 4 najčastejšie fitness mýty, na ktoré som narazila, tak aká je vlastne pravda?

Od sacharidov priberiete

Sacharidy sa stali novým nepriateľom! Existuje mnoho diét, ktoré hovoria, že by sme vôbec nemali jesť sacharidy, alebo ak ano, tak len veľmi málo. Ak však znížite počet sacharidov vo svojom jedálničku alebo ich úplne vylúčite, tým aj vylučujete hlavný zdroj energie. Možno zistíte, žé máte málo energie, zlú koncentráciu a že ste častejšie chorí. Takisto tým vylučujete výrazný zdroj vitamínov a minerálnych látok (ovoce a zelenina sú tiež sacharidy!). Dôležitá je kvalita sacharidov, ktoré jedávate (jedzte celé, čo najmenej spracované sacharidy).

Cvičením s činkami sa stanete objemnými

Mnoho žien sa bojí cvičiť s činkami, pretože veria, že sa stanú mužnými a príliš svalnatými. Avšak ženy nemajú v tele hormóny, ktoré sú potrebné na to, aby sa stali objemnými ako muži. Silové cvičenia sú fantastické na spaľovanie tukov a spevňovanie svalstva, čiže budete vyzerať vytónovane! Ak napriek tomu nechcete používať ťažké váhy, vyskúšajte cvičiť s vlastnou váhou (rovnako ako v mojich videách).

Konkrétný tréningový plán alebo strava sú jediné, ktoré fungujú

Už ste sa niekedy stretli s konkrétnym tréningovým plánom alebo dietou, ktoré sú tie jediné, čo vám zaručia výsledky, po ktorých túžite? Bohužiaľ neexistuje žiadna diéta a ani tréningový plán, ktorý funguje rovnako pre každého človeka. Je to preto, ze sme každý iný a každý máme rôzne životné štýly, odlišné telá, rôzne ciele a máme odlišné záujmy a hoby. Čo majú všetky úspešné diéty spoločné je, že nevylučujú žiadne hlavné skupiny potravín (bielkoviny, sacharidoy, tuky), ktoré obsahujú dobré zdroje vitamínov, mineralnych latok a takito sú zvládnuteľné. Úspešný tréningový plán je ten, ktorý je pre vás zaujímavý až vás priamo nabáda. Takže nezáleží na tom, či uprednostňujete kruhový tréning, boxercise, HIIT, veslovanie, aerobik, silový tréning, atd, najdite si ten, ktorý vás baví.

Tabletky na spaľovanie tukov vám pomôžu schudnúť

Neexistuje žiadne rýchle riešenie, alebo zázračná pilulka, ktorá samotná spôsobí odbúravanie tukov. Áno, existujú potraviny alebo doplnky, ktoré zrýchľujú váš metabolizmus, ale aj tie to fungujú, iba ak dodržiavate zdravé stravovacie návyky a športujete, alebo sa nejakým spôsobom hýbete. Takže môžete ich použiť ako doplnok, ale nepoužívajte ich ako náhradu za cvičenie a zdrávú výživu.

Ak viete o nejakých ďalších fitness mýtoch alebo ak máte skúsenosti s niketorými spomínanými, píšte, komentujte, lajkujte 

 

ďalšie blogy nájdete v našom online programe

zisti benefity vyskúšať zdarma ukážky z aplikácie ukážky z aplikácie